DEVAK- Devak Eğitim Vakfı olarak, toplumumuza ve dünyaya değer katacak, global vizyona sahip, yenilikçi, donanımlı, ilham veren liderler yetiştirilmesine destek olmak amacıyla; hayallerini gerçekleştirecek gençlerle bilgi, deneyim ve eğitim yolu ile karşılıksız olarak kaynaklarımızı paylaşıyoruz.
DEVAK Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş olan Boğaziçi, Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik, Koç, Galatasaray, İstanbul, Özyeğin, Sabancı Üniversiteleri, burs için iş birliği içerisinde olduğumuz kurumlar arasında yer alıyor.
İşletme(İngilizce), İktisat(İngilizce), Ekonometri, Fizik, Hukuk, İletişim, Kimya, Matematik, Fizik, Medya ve Görsel Sanatlar, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Müzik Teknolojileri, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Tıp, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ve Mühendislik bölümlerinden; Endüstri, Bilgisayar, Çevre, Elektrik - Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Jeofizik, Kimya - Biyoloji, Matematik, Makine, İşletme, Uçak, Uzay Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere burs vermekteyiz.
DEVAK bursları 9 ay boyunca sürmektedir. DEVAK bursiyerleri, maddi desteğin ötesinde sağlanan olanaklarla kendilerini pek çok alanda geliştirme ve geleceğe hazırlama fırsatı bulur. Bunun için bursiyerlerimizin ‘entelektüel birikimlerini güçlendirmek, sürekli öğrenme bilincini oluşturmak, öğrenim ve eğitimlerini destekleyerek gelişmelerine katkıda bulunmak’ üzere toplam 4 yıl süren Eğitim ve Gelişim Programı oluşturuldu.
DEVAK tarafından belirlenen üniversitelerin lisans programlarını kazanmış ya da belirlenen üniversitelere devam ediyor olmak
Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak; başka yerden maaş ve ücretin yanı sıra üniversitelerce ve kamu kuruluşlarınca verilenler haricinde özel kuruluşlardan burs almamak (2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarından burs alınması durumunda DEVAK tarafından belirlenen burs tutarının yarısı ödenir.)
Lisans için, DEVAK tarafından yıllık olarak belirlenecek olan LYS taban puanlarının, ara sınıflar için ise 4 üzerinden 2,5 ya da muadili olan not ortalamasının üzerinde başarı göstermek
Burs başvuru koşulları her yıl, LYS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra DEVAK internet sitesinde yayınlanır; kontenjan ayrılan öğretim kurumlarında da burs ofisleri aracılığıyla öğrencilere duyurulur.
Adaylar, başvurularını DEVAK Burs Başvuru Formu ve istenen belgeler ile öğrenim gördükleri, kontenjan ayrılmış üniversiteler aracılığı ile yaparlar.
Kontenjan ayrılan üniversitelerce oluşturulan Burs Komisyonları, DEVAK tarafından her yıl belirlenerek kendilerine bildirilen bursiyer kontenjanının 2 katı bursiyer adayını, adaylarla ön görüşme yaparak belirler ve aday değerlendirme bilgilerini DEVAK’a iletirler.
Burs verilecek öğrenciler, üniversitelerce belirlenen adaylar arasından DEVAK Burs Komitesi tarafından değerlendirilerek belirlenir.
Sonuçlar, adaylara DEVAK Burs Komitesi mülakatı sonrasında bildirilir.
DEVAK bursları 9 ay boyunca devam eder.
Burs kazanan öğrenciler, kayıtlı bulundukları akademik programının normal süresinin kalan kısmı süresince hak sahibi olurlar. Bursiyerlerin bursun devamı için gereken başarı kriterlerini sağlamalarına ilişkin değerlendirme DEVAK tarafından her dönem sonunda, üniversitelerden istenen döneme ilişkin transkriptler üzerinden yapılır.
Burs verilecek öğrenciler, üniversitelerce belirlenen adaylar arasından DEVAK Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu üyeleri ve/veya Vakıf Yönetiminden oluşan DEVAK Burs Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilerek belirlenir.
DEVAK Burs Değerlendirme Komitesi kararı ile Yurt Dışı Değişim Programı kapsamında yurt dışına giden bursiyerlerimizin yurt dışında kaldıkları süre boyunca bursları devam ettirilmektedir.
Tek seferlik ya da sürekli bağışçı olmak mümkündür. Bağış yapmak istemeniz durumunda, +90 (212) 401 3280 numaralı Vakıf telefonlarından bize ulaşmanız yeterlidir. Bağış yetkililerimiz tarafından ilgili prosedür konusunda size gerekli yönlendirme yapılacaktır.
Sürekli bağışçı olmak istemeniz durumunda, +90 (212) 401 3280 numaralı Vakıf telefonlarından bize ulaşmanız yeterlidir. Bağış yetkililerimiz tarafından ilgili prosedür konusunda size gerekli yönlendirme yapılacaktır.
Çalıştığınız ya da tanıdıklarınızın çalıştıkları kurumlardaki staj ve iş olanaklarını Vakfımıza 0212 401 32 80 no.lu telefondan ulaşarak bursiyerlerimize iş ve staj olanakları hususunda yardımcı olabilirsiniz.
Bilgi ve deneyim paylaşımları çerçevesinde; iş dünyasında farklı deneyimlere sahip liderler çeşitli konularda tecrübelerini bursiyerlerimize aktarmaktadır.
Siz de Vakfımıza 0212 401 32 80 no.lu telefondan ulaşarak kaydınızı yaptırabilir, değerli deneyimlerinizi bu etkinliklerde bursiyerlerimizle paylaşabilirsiniz.
Sosyal ve Kültürel Gelişim Vakfımızın özellikle üzerinde durduğu ve diğer gelişim alanları ile eş değer öncelik verdiği bir farklılığını temsil eder ve bursiyerlerimizin sosyal hayata uyumlarını ve kültürel birikimlerini zenginleştirmeyi amaçlar. Çeşitli sanat etkinliklerini toplu olarak izlemelerine, müze ve tarihi yerleri gezip görmelerine, sosyal spor etkinliklerine katılımlarına olanak sağlamakta; tarih, hukuk, vatandaşlık bilinci gibi çeşitli konularda yararlanabilecekleri söyleşi ve konferanslar düzenlenmektedir.
Siz de Vakfımıza 0212 401 32 80 no.lu telefondan ulaşarak, çalıştığınız ya da tanıdıklarınızın çalıştıkları kurumların (tiyatro, müze, sergi, konser vb) düzenlediği etkinliklere bursiyerlerimizin davetle katılımlarını sağlayabilirsiniz.
Sosyal Sorumluluk Projeleri programımız kapsamında, bursiyerlerimizin çeşitli sosyal sorumluluk projesinde yer almaları ve topluma değer katarak sosyal ihtiyaçlara vakit ayırmanın kişisel gelişim için önemini kavramaları sağlanmaktadır.
Çalıştığınız ya da tanıdıklarınızın çalıştıkları kurumlarda, organize edilen eğitim konulu sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili Vakfımıza 0212 401 32 80 no.lu telefondan ulaşarak bursiyerlerimizin bu projelere katılmasını önerebilirsiniz.